Εξάχρονη βγήκε ζωντανή από τα ερείπια στην Τουρκία μετά από 178 ώρες (βίντεο)

Αγωνιώδεις συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων των Αρχών σε Τουρκία και Συρία, καθώς και των διεθνών αποστολών βοήθειας, να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες κάτω από τα ερείπια που πριν από μία και πλέον εβδομάδα ισοπέδωσαν χιλιάδες κτίρια.

Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, εξάχρονο κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια στην επαρχία Αντιγιαμάν της Τουρκίας, 178 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της προηγούμενης Δευτέρας. Λίγη ώρα νωρίτερα, την ίδια τύχη είχε η Σεράπ Ντονμέζ στην Αντάκια (Αντιόχεια), 176 ώρες μετά τον σεισμό, καθώς και μια 70χρονη γυναίκα, η Νουράι Γκιουρμπούζ, που σώθηκε αφού πέρασε 178 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Διασώστες στην Καχραμανμαράς έχουν επαφή με τρία ακόμη εγκλωβισμένα άτομα, ηλικιωμένη, την κόρη της και το μωρό της, που βρίσκονται παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια τριόροφου κτιρίου. Η προσπάθεια που γίνεται επικεντρώνεται στο να διατρηθεί τοίχος που θα επιτρέψει να τις βγάλουν σε ασφαλές σημείο. «Δεν γνωρίζουμε αν είναι ζωντανές. Απλώς εντοπίσαμε θερμότητα με τις θερμοκάμερες, αλλά δεν έχουν κάνει κανέναν ήχο», όπως δήλωσε Τούρκος στρατιώτης στο Reuters.

Σημειώνεται ότι τα ιστορικά στοιχεία από προηγούμενες καταστροφές δείχνουν ότι μετά την παρέλευση της πρώτης εβδομάδας, θεωρούνται σπανιότατες οι περιπτώσεις διάσωσης παγιδευμένων σε ερείπια. Ωστόσο, έχουν καταγραφεί και «θαύματα», όπως η ανάσυρση 16χρονης στην Αϊτή το 2010 μετά από 15 ημέρες και ενός εφήβου και της γιαγιάς του στην Ιαπωνία μετά το σεισμό του 2011.

Στην Τουρκία και την Συρία, με τους νεκρούς να έχουν επισήμως ξεπεράσει τους 36.000, γίνεται πλέον λόγος για διακοπή «σύντομα» των ερευνών διάσωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί